Mediación social

Sumari: 1. Presentación, p. 5 I. Necesidades de mediación - Violencia y mediación en las familias inmigrantes, p. 9 - La negociación intercultural y la integración de los inmigrantes, p. 27 - La mediación escolar: aprendizaje de un ritual para la gestión de conflictos, p. 37 - La búsqueda de un t...

Full description

Bibliographic Details
Main Author: Manço, A.
Other Authors: Bortolini, M.
Format: Article
Language:Catalan
Published: Barcelona Hacer 2003
Series:Políticas Sociales en Europa Nº13-14 (oct. 2003)
Subjects:
Description
Summary:Sumari: 1. Presentación, p. 5 I. Necesidades de mediación - Violencia y mediación en las familias inmigrantes, p. 9 - La negociación intercultural y la integración de los inmigrantes, p. 27 - La mediación escolar: aprendizaje de un ritual para la gestión de conflictos, p. 37 - La búsqueda de un tercer espacio o la mediación posible, p. 49 - La mediación familiar: de la mediación tradicional al modelo transformativo, p. 57 - Mediación social. Un espacio para la resolución de conflictos, p. 71 - Una mirada al contexto europeo, p. 89 - Mediación intercultural en Italia, p. 93 - Experiencias de CEPAIM en mediación intercultural, p. 99 - Mediación en las escuelas y hospitales de la comunidad francófona belga, p. 117 - Mediación comunitaria en Holanda, p. 125 - Traducción y mediación en el centro del vínculo, p. 139 - Recensiones, p. 145 Resum: S'analitza el concepte i context de la "mediació social" com a element clau del procés d'integració social, psicològica, jurídica, sanitària i educativa així com de la gestió de conflictes derivats de la confrontació cultural entre el país d'origen i el país d'acollida de la població immigrant a dintre del contexte polític, econòmic i sociocultural europeu. La finalitat del present monogràfic és oferir una panoràmica del paper de la mediació social en el procés d'assimilació cultural dels immigrants i en la gestió d'una diversitat cultural projectada envers la interculturalitat. Així mateix, s'exposen les diverses experiències i models en matèria de mediació social dels principals països europeus: Italia, Espanya i la comunitat francòfona de Bélgica així com el model innovador de mediació comunitària d'origen nortamericà implantat als Països Baixos.
Item Description:Edició en castellà de la revista internacional "Les Politiques Sociales" fundada a 1935. - Referències bibliogràfiques.
Physical Description:152 p. 21 cm